Utforska Arabiska Bokstäver och grundläggande kunskap om islam

AR01: Utforska Arabiska Bokstäver och grundläggande kunskap om islam

En kurs för barn och ungdomar (mellan 7-13 år) i arabiska språk

Kursbeskrivning: Denna kurs är en spännande resa in i den fascinerande världen av arabiska bokstäver i tal och skrift. Genom en kombination av interaktiv undervisning kommer deltagarna att utforska arabiska alfabetets historia, struktur och användning.

Vad du kommer att lära dig: Grunden i arabiska bokstäver; Ljud, former och skrivning. Förståelse för arabisk skrift och praktiska färdigheter i att läsa och skriva arabiska bokstäver som syftar till att deltagaren kan läsa den heliga Koranen i slutet av kursen. Under kursen undervisas samtidigt grundläggande kunskap om islam, troslära, fakta, korta berättelser, memorera korta kapitel (sura) från Koranen, och den praktiska delen av tvagningsritual och bönen.

Vem bör delta: Denna kurs är perfekt för alla som är intresserade av att lära sig arabiska. Inga förkunskaper krävs, så oavsett om du är nybörjare eller redan har viss erfarenhet av arabiska språket, är du välkommen att delta och fördjupa dina kunskaper.

Kursens varaktighet: Kursen sträcker sig under två terminer och undervisas under helger (lördagar/söndagar). Tidsplanen bestäms i överenskommelse med barnens vårdnadshavare. Den här kursen erbjuds på plats i vår församling och är öppen för deltagare som är medlemmar i församlingen.

Kursavgiften: Kursen är fri från avgiften men kostanden för böcker tillkommer.

Kursmaterial: Arabiska alfabetet 1 & 2, övningshäfte, islam för nybörjare, eller Ilmihal; praktisk islam.

KONTAKT
Mejl: icmalmo@mosken.se
Tel: 040 228 327
Tveka inte att kontakta oss för mer information om kursen eller vid frågor/funderingar. 

 Bli medlem idag och upptäck skönheten och mångfalden av arabiska bokstäver och språk!