040 228 320 

Islamic Center erbjuder grundkurser och föreläsningar om Islam

Vår församling erbjuder en rad kurser, utbildningar och träffar som syftar till att berika våra medlemmars liv och alla andras intresserade genom grund och fördjupad kunskap och förståelse inom religion, identitet, kultur och samhälle. Dessa kurser och utbildningar är utformade för att främja gemenskap, lärande och personlig utveckling inom en stödjande och inkluderande miljö.
Vi erbjuder grundkurs i islam för nybörjare (ISL01) som är en introduktion till islams grundläggande principer och läror. Islam ur olika dimensioner (ISL02) är en avancerad kurs i islam och miljö; utforska sambandet mellan tron och miljöfrågor. Samt hållbarhet och etik; genom att diskutera hållbara lösningar och etiska överväganden inom olika samhällssektorer med hänsyn till familjens roll i samhället.

 Språkutbildningar: Arabiska för nybörjare och avancerade nivåer för barn (7-13 år) samt för vuxna. Syftet med dessa kurser är att lära sig grunderna i det arabiska språket, inklusive alfabetet och grundläggande kunskap som hjälper dig att läsa den heliga Koranen på arabiska.

 Träffar och möten: genom dessa regelbundna träffar ges möjligheten att utöka kunskap om islamska traditioner, vetenskap, konst, arkitektur och historiska utveckling. I dessa möten analyseras islams roll i moderna samhällen och hur det påverkar sociala och ekonomiska strukturer genom erfarenhetsbyte och konstruktiv dialog. 

Vid högtider och gemensamma samlingar deltar vi tillsammans i bönestunder för att få ta del av det andliga och fira tillsammans genom att främja gemenskap och sprida glädje, hopp och kärlek. Barnen har en stor del i allt detta.

Vår församling erbjuder en rik palett av kurser, utbildningar och träffar som täcker en mängd ämnen inom religion, språk, kultur och samhälle.

Genom dessa aktiviteter strävar vi efter att skapa en stark och sammanhållen gemenskap där medlemmar och besökare kan växa och utvecklas både andligt och intellektuellt. Vi uppmuntrar alla att delta och bidra till en mer upplyst och harmonisk värld.

KONTAKT
Mejl: icmalmo@mosken.se
Tel: 040 228 327
Tveka inte att kontakta oss för mer information om kursen eller vid frågor/funderingar. 

 Bli en del av vår församling idag och ta del av våra berikande aktiviteter för att växa tillsammans i kunskap och gemenskap!

Islamic Centers Församling

Jägersrovägen 90
212 37 Malmö, SWEDEN
+46 (0) 40-228320

BG: 5327- 4106

SWISH: 123 180 19 35

Organisationsnummer: 846003-9251
Copyright 2015 Islamic Center i Malmö