Utforska arabiska bokstäver och Koran läsning

AR02: Utforska arabiska bokstäver och Koran läsning

En kurs för vuxna i arabiska språk, Koran läsning och tajvid

Kursbeskrivning: Denna kurs är en spännande resa in i den fascinerande världen av arabiska bokstäver i tal och skrift. Genom en kombination av interaktiv undervisning kommer deltagarna att utforska arabiska alfabetets historia, struktur och användning.

Vad du kommer att lära dig: Grunden i arabiska bokstäver; Ljud, former och skrivning. Förståelse för arabisk skrift och praktiska färdigheter i att läsa och skriva arabiska bokstäver som syftar till att deltagaren kan läsa den heliga Koranen i slutet av kursen. Under kursen ges möjligheten att deltagarna ställa frågor och diskutera olika tema som täcker en mängd ämnen inom religion, språk, kultur och samhälle.

 Vem bör delta: Denna kurs är perfekt för alla som är intresserade av att lära sig arabiska. Inga förkunskaper krävs, så oavsett om du är nybörjare eller redan har viss erfarenhet av arabiska språket, är du välkommen att delta och fördjupa dina kunskaper.

Kursens varaktighet: Kursen sträcker sig under året (förutom sommarlovet) och undervisas under helger (lördagar). Tidsplanen bestäms i överenskommelse med kursdeltagarna. Den här kursen erbjuds på plats i vår församling och är öppen för alla intresserade.

Kursavgiften: Kursen kostar 400 kr/månad ej medlem och 200 kr/månad för medlem i församlingen.

Kursmaterial: Arabiska alfabetet Elifba och övningshäfte.

KONTAKT
Mejl: icmalmo@mosken.se
Tel: 040 228 327
Tveka inte att kontakta oss för mer information om kursen eller vid frågor/funderingar. 

 Bli medlem idag och upptäck skönheten och mångfalden av arabiska bokstäver och språk!