040 228 320 

Ett studiebesök in i bönerummet, år 2015 .Besök, april 2022.Besök, april 2022.Första studiebesöket i moskén, år 1984.Besök i moskén, år 1984. Fotograf: Ernst Henriksson.

Studiebesök

Årligen kommer tusentals besökare till moskén; alltifrån skolklasser på olika nivåer till multinationella företag, myndigheter, religiösa församlingar och idrotts-, kultur- samt pensionärsföreningar, i syfte att fördjupa sina kunskaper om Islam, dess högtider & traditioner samt insikter i muslimskt levnadssätt.

Är du också intresserad av att besöka moskén? Alla är välkomna. Studiebesöket anpassas efter besökandes behov.

Genom ett studiebesök får deltagarna möjligheten av en guidad rundtur i moské byggnaden och tar del av bland annat moskéns unika arkitektur samt utökar sina kunskaper om islam, och moskéns roll idag och genom tiderna.

I bönerummet finns många viktiga saker som vi berättar mer om och låter gruppen få titta, känna de. Ett studiebesök i moskén är inte bara en informativ guide utan en upplevelse att komma i kontakt med islam och bönerummet. Vanligtvis sträcker sig ett studiebesök 45 min där deltagarna ges möjligheten att ställa frågor.

Tidsåtgång och avgift

Ett normalt studiebesök brukar ta runt 45 min och kostar 750 kr.

Varför avgiften? Islamic Center är en fristående organisation som bedriver sin verksamhet ideellt genom medlems- och tjänsteavgiften.  

Tänk på miljön! Slipp pappersfaktura avgiften 59 kr - Ta emot E-faktura eller PDF via mejl.

Målgrupp

Studiebesöket anpassas efter behovet allt ifrån grundskoleelever, gymnasieelever samt äldre. Det är mer fördelaktigt för inlärningens skull att besöka oss i mindre grupper och ett grupp studiebesök kan vara max 40 personer.

Bokning

För att boka ett besök var god mejla till studiebesok@islamiccenter.se och lämna dessa uppgifter: 

1- Vilken skola/organisation/ förening studiebesöket avser.

2-Kontatperson med namn, telefon och e-post.

3- Önskemål om tidpunkt för studiebesök på moskén. Vår studiebesökspolicy gör gällande att besökare själva kommer med förslag på tidpunkt för studiebesök - ju fler förslag desto bättre. En extra avgift med 350 sek tillkommer vid bokningen under helg och röda dagar.

4- Antal besökare (max antal besökare per studiebesökstillfälle är 40 personer).

5-Fakturaadress eller mejlet som avser fakturan. 

OBS! I händelse av förhinder inför ett redan bokat studiebesök: vänligen anmäl förhinder i god tid (minst 24 timmar innan) för att undvika studiebesöksavgiften.

  • Det är även möjligt att boka ett digitalt studiebesök via Teams, Google Meet eller någon annan plattform. 

Trivsregler

  • Vid ingången till moskén tar man av sig skorna, det finns skohyllor där man kan placera skorna.

  • Tänk på att inte komma lättklädd i moskén, exempelvis att inte visa knäna, långa byxor och kjol går utmärkt. Att täcka axlarna är också bra att tänka på.

  • I heliga rum behöver man vara lugn och respektfull.

  • Medhavda matsäckar och dryckesbehållare kan förtäras i innegården.

  • Mobiltelefoner skall vara ljudlösa och hålla låg ljudnivå inne.  

Parkering

Det finns gratis parkering hos oss. 

Synpunkter

Vi arbetar ständigt med att förbättra vår service på Islamic Center i Malmö och vi vill därför be er att lämna era synpunkter, tips om sådant som skulle kunna förbättras eller tankar om studiebesöket ni deltagit på till oss via formuläret nedan. Tack!

Din e-postadress: Feedback efter studiebesök: Skicka

Islamic Centers Församling

Jägersrovägen 90
212 37 Malmö, SWEDEN
+46 (0) 40-228320

BG: 5327- 4106

SWISH: 123 180 19 35

Organisationsnummer: 846003-9251
Copyright 2015 Islamic Center i Malmö